Bilimsel Kaynaklar

Kelimelerin sesleri ile dönüşüm

“Bu yeni frekans uygulaması, sesin pozitif sözler ile yinelenerek, olumlu sözlerin vücudunuzda yankı yaratmasını amaçlamaktadır“

Yeni ve özel bu uygulama telefonunuza olumlu sözlerin titreşimsel gücünü getirmekte. Alfafrekans yenilikçi uygulaması; zihin, beden ve ruh için bir beyin dalgaları terapisidir. Alfafrekans uygulaması, her biri kendine özel iyileşme amaçlı farklı konuların yapısına uygun bilimsel olarak geliştirlmiş farklı frekanslarda linkler olarak hazırlanmıştır.

“Ses vücutta dolaştığı zaman, endorfin bırakır ve bu bizi iyi hissettiren derin bir meditasyon şeklidir. Benzer bir etki, müzik dinlediğimizde de oluşur. "

Alfafrekans linkleri, ses dalgaları tedavilerine ilişkin geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri destekleyen bir araştırma, tasarım ve üretim çalışmasıdır. Uzun yıllar ses ve şifa alanında çalışmış olan Nargis ve Uğur, modern ve geleneksel alanda İslami bilimleri araştırarak, tüm şifa yönleriyle yardımcı olabilecek evrensel İslami sesleri bulmaya çalışmaktadır. Evrendeki her şey değişken ses dalgaları oluşturarak titreşim ve frekans halindedir.

"Beyin dalgalarımız yaşadığımız fiziksel dünyada, frekanslar aracılığıyla zihnimizi belirlemektedir.

"Bu frekans uygulaması, en son kişisel gelişim teknolojisi olarak bilinen ruhsal bir şifa şeklidir. Kullanıcıya olumlu kelimeleri ses şeklinde dinleterek beden, zihin ve ruh dengelerini sağlamaktadır.

Ses terapisi, müziği saf seslere dönüştürür, sesin duyularımız üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabileceği bilgisini kullanır.

Her duruma özel farklı enerji frekansları vardır. Ses, frekans terapisi ile beynin ve bedenin enerjisini yeniden dengeleyebiliriz.

British Academy of Sound Therapy (BAST) tarafından yapılan yakın tarihli bir çalışma, stresle ilgili rahatsızlıklardan muzdarip olan hastaların% 95'inin tedaviyi takiben artan bir sakinleşme hissi yaşadığını ortaya koymuştur.

BAST tarafından yürütülen bir diğer ön çalışma, ses terapisinin otonom sinir sistemi (ANS) üzerindeki etkilerini ölçmüştür. Müşteriler, stres tepkilerini (bir yalan detektörü gibi) izleyen bir makineye bağlandı.

Her bir müşteri, ANS'nin uyarılmasında, rahatlatıcı bir şekilde yatmakta olan kontrol grubuna kıyasla genel bir düşüş gösterdi. Bu çalışma, ses terapisinin stresli hastalar üzerinde derin sakinleştirici bir etkiye sahip olduğunu düşündürmektedir.

Nereden Geliyor?

Ses binlerce yıldır iyileştirici veya sakinleştirici bir araç olarak kullanılmıştır. Himalaya şarkı söyleyen çanaklar ("şarkı söyleyen" duran çanaklar), binlerce yıldır dua ve meditasyonda Asya boyunca kullanılmış ve şimdi rahatlama ve esenliği teşvik etmek için kullanılmaktadır.

Ses terapisi, 2000 yılında BAST'ın kurulmasıyla İngiltere’de resmen tanıtıldı.

Bunu kim yapabilir?

Ses terapisi, ortodoks tıbbın yanında çalışmak üzere tasarlanmış tamamlayıcı bir ilaçtır. BAST, üreme sorunları, kronik ağrı, kanser, stresle ilişkili hastalıklar, IBS, ME, tinnitus, hafif depresyon, anksiyete ve artrit ile bireyleri tedavi etmeye çalışır. BAST'in kurucusu Lyz Cooper, "Düzenli bir ayarlama veya rahatlama seansı için gelseniz veya kronik uzun süreli bir hastalığa sahip olursanız, ses daha iyi bir yaşam kalitesinin tadını çıkarmanıza yardımcı olabilir."

Ne tür sonuçlar bekleyebilirsin?

Ses terapisinin sadece fiziksel hastalığa yardımcı olmadığı, aynı zamanda duyguları dengelemeye ve yoğun bir zihni susturmaya yardımcı olduğu söylenir. Çoğu insan tedaviden sonra sakin ve rahat hisseder. Bazıları için bu duygu birkaç gün sürecek. Ayrıca tedaviler arasında pratik yapmak için egzersizler de verilebilir.

Kontrendikasyonları

Gebe kadınların ses terapisi yapmaları tavsiye edilmez ve ciddi zihinsel sağlık sorunları olan herkes tedavi görmeden önce doktorlarına danışmalıdır.

Her biri farklı aktivitelere karşılık gelen beş ana beyin dalgası kategorisi vardır. Hazırlanmı her iki kulaktan farklı gelen müziğin ve kelimelerin sesi ve titreşimi, beynin farklı merkezlerini harekete geçirerek yüksek frekanslı beyin dalgalarından daha düşük frekansa geçmesini sağlar.

Normal bilinç durumunda, Beta seviyesinde çalışırız. Sakin ve rahat hissettiğimizde, beyin dalgalarımız Alfa seviyesine düşer. Alfa durumunda, beynin yarıküreleri daha dengelidir ve bütünleşir ve beynimiz optimum düzeyde çalışır. Çoğumuz beyin dalga kalıplarımız üzerinde her zaman tam kontrol sahibi değiliz. Bununla birlikte, Elektroensefalografi (EEG) araştırması, seslerin , beyin dalgası frekansını istediği zaman azaltabildiğini ve Alfa dalga paternlerini artırabildiğini göstermektedir.

Tutarlılık ustalığın anahtarıdır.

Ned Herrmann is an educator who has developed Ned Herrmann, beyin aktivitesi modelleri geliştiren ve bunları öğretim ve yönetim eğitimine entegre eden bir eğitimcidir. 1980 yılında Ned Herrmann Grubu'nu kurmadan önce, General Electric'de yönetim eğitimine başkanlık etti ve birçok fikrini geliştirdi. İşte onun açıklaması.

Beynin bir elektrokimyasal organ olduğu iyi bilinmektedir; araştırmacılar, tam işlevli bir beynin 10 watt'lık elektrik gücü üretebileceğini tahmin etmişlerdir. Diğer daha muhafazakar araştırmacılar, 10 milyar birbirine bağlı sinir hücresinin bir keresinde insan kafa derisine yerleştirilen tek bir elektrodun bir voltun 50 milyonda birine beş milyonuncu kadar bir değer kaydedeceğini hesaplar. Eğer yeterince scalps bağladıysanız, el feneri ampulünü yakabilirsiniz.

Bu elektrik gücü çok sınırlı olmasına rağmen, insan beyninin karakteristiği olan çok spesifik şekillerde ortaya çıkar. Beyinden çıkan elektriksel aktivite beyin dalgaları şeklinde görüntülenir. En çok aktiviteden en az aktiviteye kadar bu beyin dalgalarının dört kategorisi vardır. Beyin uyandığında ve zihinsel aktivitelere aktif olarak katıldıklarında, beta dalgaları üretir. Bu beta dalgaları nispeten düşük genliğe sahiptir ve dört farklı beyin dalgasının en hızlısıdır. Beta dalgalarının frekansı saniyede 15 ila 40 döngü arasında değişmektedir. Beta dalgaları, güçlü bir aklın özellikleridir. Etkin sohbetteki bir kişi beta olacaktır. Bir tartışmacı yüksek betada olur. Konuşma yapan bir kişi veya bir öğretmen veya bir talk show sunucusu, işlerine katıldıklarında hepsi betada olur.

Bir sonraki beyin dalgası kategorisi frekans sırasına göre alfadır. Beta gösterimi uyarılma olduğunda, alfa uyarılmayı temsil eder. Alfa beyin dalgaları daha yavaş ve genlikte daha yüksektir. Frekansları saniyede 9 ila 14 devir arasında değişir. Bir görevi tamamlamış ve dinlenmek için oturmuş bir kişi genellikle alfa durumundadır. Yansıtmak veya meditasyon yapmak için zaman alan bir kişi genellikle bir alfa durumundadır. Bir konferanstan ara veren ve bahçede gezinen bir kişi genellikle alfa durumundadır.

Bir sonraki durum, teta beyin dalgaları, tipik olarak daha büyük genlik ve daha yavaş frekanstadır. Bu frekans aralığı normalde saniyede 5 ila 8 döngüdür. Görevden zaman alan ve hayal kurmaya başlayan bir kişi genellikle teta beyin dalgası durumundadır. Bir otoyolda ilerleyen ve son beş kilometreyi hatırlayamadıklarını keşfeden bir kişi, genellikle otoyolun sürüş sürecinin tetiklediği bir teta durumundadır. Sürüş görevini güvenli bir şekilde yerine getirebilmek için bir ülke yoluna kıyasla bu sürüş şeklinin tekrarlanan doğası, bir teta durumunu ve bir beta durumunu farklılaştıracaktır.

Çok fazla otoyol sürüşü yapan kişiler genellikle tetadayken bu dönemlerde iyi fikirler alırlar. Dışarıda koşan bireyler sıklıkla zihinsel rahatlama durumundadır, bu da alfadan daha yavaştır ve teta olduğunda, bir fikir akışına eğilimlidirler. Bu ayrıca duşta veya küvetde veya saçınızı tıraş ederken veya fırçalarken de oluşabilir. Görevlerin o kadar otomatik hale geldiği ve onlardan zihinsel olarak ayrılabileceğiniz bir durumdur. Teta durumu sırasında gerçekleşebilen düşünce genellikle serbest akıştır ve sansür veya suçluluk olmadan gerçekleşir. Tipik olarak çok pozitif bir zihinsel durumdur.

Son beyin dalgası durumu delta. Burada beyin dalgaları en büyük genlik ve en yavaş frekanstadır. Genellikle, tipik olarak saniyede 1.5 ila 4 devir aralığında bulunurlar. Asla sıfıra inmezler, çünkü bu sizin beyin ölümünüz olduğu anlamına gelir. Ancak, derin rüyasız uyku sizi en düşük frekansa indirir. Tipik olarak, saniyede 2 ila 3 döngüdür.

Yatağa girip uyumaya başlamadan önce birkaç dakika okuduktan sonra, düşük beta seviyesinde olacağız. Kitabı indirdiğimizde ışıkları söndürüp gözlerimizi kapattığımızda, beyin dalgalarımız betadan alfaya, teta'ya ve sonunda uykuya dalarak deltaya inecekler.

İnsanların 90 dakikalık döngülerde hayal ettiği bilinen bir gerçektir. Delta beyin dalga frekansları teta beyin dalgalarının frekansına yükseldiğinde, aktif rüya oluşur ve çoğu zaman kişi için daha deneyimsel hale gelir. Tipik olarak, bu olduğunda, aktif rüya görmenin özelliği olan hızlı göz hareketi vardır. Bu REM denir ve iyi bilinen bir olgudur.

Bir birey kalkmaya hazırlık olarak derin bir uykudan uyandığında, beyin dalgası frekansları, beyin dalgası aktivitesinin farklı spesifik aşamalarında artar. Yani, deltadan teta'ya ve sonra alfaya ve son olarak, alarm çaldığında beta'ya yükseleceklerdir. Bu kişi erteleme alarmı düğmesine basarsa, frekansı, uyandırılmayan bir duruma veya hatta teta'ya düşecek veya bazen delta'ya geri dönecektir. Bu uyanıklık döngüsü sırasında bireylerin teta durumunda, beş ila 15 dakika uzun bir süre kalmaları mümkündür - bu da onların dünkü olaylar hakkında özgür bir fikir akışına sahip olmalarını veya gelecekteki aktivitelerini tasarlamalarını sağlar. Bu zaman son derece üretken olabilir ve çok anlamlı ve yaratıcı bir zihinsel aktivite dönemi olabilir.

Özet olarak, yüksek genlikli, düşük frekanslı deltadan düşük genliğe, yüksek frekanslı betaya kadar değişen dört beyin dalgası durumu vardır. Bu beyin dalgası halleri, derin rüyasız uykudan yüksek uyarılmaya kadar uzanır. Aynı dört beyin dalgası durumu, insan türüne ortaktır. Her yaştan erkek, kadın ve çocuk aynı karakteristik beyin dalgalarını tecrübe ediyor. Kültürler ve ülke sınırları arasında tutarlıdırlar.

Araştırmalar göstermiştir ki, bir beyin dalgası durumu herhangi bir zamanda baskın olabilse de, bireyin aktivite düzeyine bağlı olarak, kalan üç beyin durumu her zaman beyin dalgalarının karışımı içinde mevcuttur. Başka bir deyişle, birileri uyandırılmış bir durumken ve bir beta beyin dalgası paterni sergilerken, o kişinin beyninde alfa, teta ve delta'nın bir bileşeni bulunsa da bunlar sadece eser seviyesinde mevcut olabilir.

Beyin dalgası durumları hakkındaki bu bilgiler, bir kişinin bu durumların özelliklerinden yararlanabilme yeteneğini geliştirmesini sağlar: Bu özellikler; yoğun olarak odaklanmış, rahat, yaratıcı ve huzurlu bir uykuda olmak gibi geniş bir yelpazedeki aktivitelerde zihinsel olarak üretken olmayı kapsar.

Gerçekliğimizin kontrolörleri miyiz?

Beyninizin zihninizin durumuna nasıl katkıda bulunduğunu anlamak önemlidir.Birçoğumuz duygularımıza daha mutlu, daha ruhsal varlıklar olarak bakmaya odaklanırken, beyin dalgalarımız ve bilinçaltı zihnimiz de, yerine getirme arayışımızda önemli bir rol oynar.

Gerçekliğimizin denetleyicileri olduğumuzu - ve bizim “gerçekliğimizin” dış etkilerden oluşmadığını, aslında düşüncelerimiz, inançlarımız ve zihniyetimizden oluştuğunu unutuyoruz.

Bu nedenle, daha derin bilinç durumlarını öğrenerek, bilinçaltı zihninizi açabilir ve gerçekliğinizi arzu ve hassasiyetle yaratabilirsiniz. Bunu yapmak için ilk adım, farklı beyin frekanslarınızı anlamaktır.

Hepiniz artık beş tane frekans(Beta, Alfa, Teta, Delta ve Gama) olduğunu biliyorsunuz ve her bir frekans saniyede devir (Hertz) olarak ölçülüyor ve belirli bir beyin aktivitesi seviyesini ve bilincin kendine özgü bir durumu temsil eden kendi karakteristik özelliklerine sahip olduğunu biliyoruz.

1. Beta (14-40Hz) - Uyanık Bilinç ve Akıl Yürütme Dalgası

Beta beyin dalgaları normal uyanıklık bilinciyle ve uyanıklık, mantık ve kritik akıl yürütme ile ilişkilidir.

Beta beyin dalgaları gün boyunca etkili bir işleyiş için önemliyken, aynı zamanda stres, endişe ve huzursuzluğa da dönüşebilirler.

Beta'nın sesi, menzile girdiğinizde daha yüksek sesler çıkaran küçük iç eleştirmen olarak tanımlanabilir. Bu nedenle, yetişkinlerin çoğunluğu Beta'da çalışır; Stresin günümüzün en yaygın sağlık problemi olması biraz sürpriz.

2. Alfa (7.5-14Hz) - Derin Gevşeme Dalgası

Alfa beyin dalgaları, derin bir rahatlamada ve genellikle gözler kapalı olduğunda, güzel bir hayal kurarken ya da hafif meditasyon yaparken kayıyor. Zihni başarı için programlamak için ideal bir zaman ve aynı zamanda hayal gücünüzü, görselleştirmeyi, hafızayı, öğrenmeyi ve konsantrasyonunuzu arttırır.

Bilinçaltı zihninizin kapısıdır ve bilinçli farkındalığınızın temelinde yatmaktadır.

Alfa'nın sesi, sezgiye, 7.5 Hz'e yaklaştıkça daha net ve daha derin hale gelir.

 

3. Theta (4-7.5Hz) - Işık Meditasyonu ve Uyku Dalgası

Theta beyin dalgaları derin meditasyon ve tüm önemli REM rüya durumu da dahil olmak üzere, hafif uyku sırasında mevcuttur. Bu sizin bilinçaltınızın alemidir ve sadece Alpha'dan uyuyarak derin uykudan (Delta'dan) uyandığınızda anlık olarak yaşanır.

Evrendeki derin ruhsal bağlantı ve birlik duygusunun Theta'da yaşanabileceği söylenir.

Zihninizin en derin programları Theta'dadır ve canlı görselleştirmeler, harika bir ilham, derin yaratıcılık ve istisnai bir anlayışa sahip olduğunuz yerdir. Diğer beyin dalgalarından farklı olarak, Theta'nın zor sesi, sessiz bir sestir.

Görselleştirme, zihni programlama ve zihninizin yaratıcı gücünü kullanmanın en uygun aralığının başladığı 7 Hz'den 8Hz'e kadar Alpha-Theta sınırında. Gerçekliğinizi bilinçli olarak oluşturduğunuz zihinsel durumdur. Bu sıklıkta, çevrenizde bilinciniz var ancak vücudunuz derin bir rahatlama içinde.

4. Delta (0.5-4Hz) - Derin Uyku Dalgası

Delta frekansı frekansların en yavaşıdır ve derin, rüyasız uykuda ve farkındalığın tamamen kesildiği çok derin, transandantal meditasyonda yaşanır.

Delta, bilinçaltı zihninizin alanıdır ve elde edilen bilginin bilinçli düzeyde başka türlü elde edilemediği evrensel zihin ve kollektif bilinçdışının kapısıdır.

Pek çok şey arasında derin uyku iyileşme süreci için önemlidir - derin iyileşme ve yenilenme ile bağlantılı olduğu için. Bu nedenle, yeterli derin uykuya sahip olmamanız sağlığınıza zararlı bir şekilde zarar verir.

5. Gama (40Hz üzeri) - Insight Wave

Bu aralık en yeni keşfedilen ve 40Hz'in üstünde en hızlı frekanstır. Bu akıl durumu hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, ilk araştırmalar Gamma dalgalarının içgörü patlamaları ve üst düzey bilgi işlemleriyle ilişkili olduğunu göstermektedir.